lauantai 2. maaliskuuta 2019

Bonjoúr!


Tämän viikon olen nyt ollut täällä Saint-Nazairessa! Maanantaina oli tiukka matkustuspäivä, lähdin aamuneljältä kotoa ja pääsin hotellille klo 19 Ranskan aikaa, 16 tuntia. :D Ensimmäisenä iltana menin syömään illallista ravintolaan, jossa tulisin työskentelemään seuraavat neljä viikkoa. Aika pian siitä tulin takaisin hotellille ja viestittelin perheelle ja ystäville, että olin päässyt perille ja kaikki hyvin!

Tiistaina oli ensimmäinen työvuoro, 9-15. Sain valmistella salaattibuffetin, salaatit uusiin astioihin, ja niiden täyttö. Hieman on haastavaa tehdä töitä ranskalaisten kanssa, kun ei puhuta yhteistä kieltä! Sitten vähän elekieltä sinne ja tänne ja kyllä ne hommat hoituu.

Tässä välissä voisin sanoa, että kun näin tämän ravintolan listan, olin hieman pettynyt. Tyypillisen ketjuravintolan lista, on pihviä, ribsejä, pasta-annoskin taitaa löytyä listalta. Olisin halunnut jotain "haastavampaa". Jotain enemmän ranskalaista.. Ja pettymys on kasvanut, kun olen nähnyt miten keittiössä ruoka 'valmistetaan'. Kaikki bearnaise-kastikkeesta sipulikastikkeeseen tulee valmiina, yksi riisi tulee kypsennettynä ja pakastettuna ravintolaan. Luulen myös, että kaikki liha tulee pakastettuna, mutta niinhän se tulee Suomessakin joihinkin paikkoihin. Ainoa miinuspuoli tässä lihassa ja ruoassa on täällä ylipäätään se, ettei tässä ravintolassa käytetä suolaa eikä pippuria. Asiakkaalle viedään sirottimet pöytään, jotta saavat itse maustaa ruokansa. Kokemus tämäkin.. Otetaan tästäkin kaikki ilo irti!

Keskiviikkona minulla oli vapaapäivä, kiertelin Saint-Nazairea ja kävin Atlantin rannalla. Kävin ostoskeskuksessa, josta löysin itselleni vain yhden hameen. Katselin kyllä jo uusia matkalaukkuja, jotta voin tuoda paljon tuliaisia ym. kotiin. Mutta ne jäi vielä kauppaan. Karu, mutta omalla tavallaan kaunis kaupunki. Kärsi 2. maailmansodan aikana pommituksista ja niiden jäljet näkyy edelleen. Täällä kevät on tosi pitkällä, kirsikankukat on puissa. Ensimmäisinä päivinä oli 17-19 astetta lämmintä. :)

Torstaina minulla työpäivä kahdessa vuorossa. Täällä vietetään siestaa, jolloin ravintolat ovat kiinni. Työvuoroni olivat 9-15 ja 18-22. Välissä nukuin pienet päikkärit ja menin takaisin ravintolaan. Ennen kuin ravintola aukesi, söimme siellä illallista henkilökunnan kesken. Ranskalaisia perunoita ja pihviä. Juttelimme siinä perunoista ja he kysyivät minulta pidänkö niistä. He tekevät perunat itse (!) ja frittaavat niitä niin vähän aikaa, että ne ovat löysiä. Sanoin, miten ne tehdään Suomessa ja tein heille pyynnöstä maistiaisen. Kerroin siinä samalla kun frittailin niitä, että käytämme myös suolaa. Johtaja laittoi vähän suolaa perunoiden päälle ja maistoi. Ovat kuulemma parempia. En sitten tiedä tarkoittiko hän sitä vai sanoiko vain niin. :D Seuraavana päivänä kuulostelin kun hän puhui perunoista puhelimeen ja kyseli kokilta kuinka kauan hän paistaa niitä.. :D (jos nyt oikein ymmärsin.

Perjantai meni samalla kaavalla kuin aikaisemmatkin työvuorot, pääsin tekemään pleittaamaan annoksia ja jonkinlainen yhteinen sävel löytyi jo työntekijöiden kanssa vaikkei edelleenkään puhuta samaa kieltä.

Nyt lauantaina menen vasta kello 18 töihin, kävin aamiaiseksi ostamassa vähän herkkuja <3 croissanteja, patonkia, pain au chocolatin, muutaman makean herkun myöhempää varten. Namskis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti